תאונה בדרך חזרה מהעבודה – על מי נופלת האחריות?
רבים מאיתנו מניחים שתאונת עבודה היא רק אירוע שמתרחש בין כותלי מקום העבודה. אולם תאונות רבות מתרחשות דווקא בדרך לעבודה או בחזרה ממנה. אם נפגעתם
בין שנפגעתם בתאונת דרכים, סבלתם מטיפול רפואי לקוי, נפצעתם בעבודה או שרכושכם ניזוק בידי צד שלישי – עו"ד דיני נזיקין הוא הגורם המקצועי שיסייע לכם להבין מהן הזכויות המגיעות לכם ולקבל את הפיצוי המגיע לכם מחברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי והגורם האחראי לנזקיכם.
בשורות הבאות תגלו באילו תיקים עורך דין דיני נזיקין מטפל, איך נראה תהליך העבודה עם עו"ד נזיקין ומתי מומלץ להתייעץ עם עו"ד כזה.
עו"ד דיני נזיקין מתמחה במגוון רחב של תחומי עיסוק משפטיים הקשורים לפגיעות ונזקים. להלן סקירה של התחומים העיקריים בהם עוסקים עורכי דין אלה:
תאונות דרכים הן לצערנו תופעה נפוצה בכבישי ישראל. עו"ד דיני נזיקין מסייע לנפגעי תאונות דרכים בהגשת תביעות נגד חברות הביטוח או הנהגים האחראים. הם מסייעים בהערכת הנזקים, איסוף ראיות ומשא ומתן מול הגורמים הרלוונטיים להשגת פיצוי הולם.
במקרים של טיפול רפואי לקוי או אבחון שגוי, עו"ד דיני נזיקין יכול לסייע בהגשת תביעה נגד הצוות הרפואי או המוסד הרפואי האחראי. תחום זה דורש מיומנות מיוחדת והבנה עמוקה של הפרוצדורות הרפואיות והמשפטיות הכרוכות בכך.
עובדים שנפגעו במהלך עבודתם זכאים לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי ולעיתים גם ממעסיקיהם. עו"ד דיני נזיקין מסייע בהגשת התביעות ובמיצוי הזכויות המגיעות לעובדים שנפגעו.
תחום זה כולל מגוון רחב של פגיעות גופניות שנגרמו כתוצאה מרשלנות או מעשי עוולה של אחרים. עו"ד דיני נזיקין מסייע בהערכת הנזקים ובהגשת תביעות לפיצויים.
בנוסף לנזקי גוף, עו"ד דיני נזיקין מטפל גם בתביעות הקשורות לנזקי רכוש. בין אם מדובר בנזק לרכב, לדירה או לרכוש אחר, עורך הדין יסייע בהערכת הנזק ובהגשת תביעה לפיצוי מתאים מול הגורמים האחראים או חברות הביטוח.
כאשר אתם פונים לעו"ד דיני נזיקין, התהליך בדרך כלל כולל את השלבים הבאים:
כאחד התחומים המרכזיים בתחום המשפט האזרחי, המשרד מספק ייעוץ משפטי מקיף וייצוג מול בתי המשפט הרלוונטיים, כולל ניהול מו"מ מול הגופים הפוגעים והגשת תביעות במהלך ההליך המשפטי.
הפעילות המקצועית של המשרד מתרכזת בלמידת זכויות הלקוח ואפשרויות התביעה שלו, איתור ובניית תיק ראיות, הכנת כתבי תביעה והתמודדות עם חברות הביטוח. המשרד ממליץ ומייעץ בכל שלב של התהליך המשפטי, מתחילת התביעה ועד סיומה, על מנת להבטיח את היעילות וההצלחה המקסימלית בייצוג הלקוחות.
חוק ההתיישנות קובע את פרק הזמן שבו ניתן להגיש תביעה משפטית. בתביעות נזיקין, תקופת ההתיישנות היא בדרך כלל שבע שנים מיום האירוע או מהיום שבו נודע לנפגע על הנזק. עם זאת, יש יוצאים מן הכלל: למשל, בתביעות בגין נזק שנגרם לקטין, ההתיישנות מתחילה להיספר מהגיעו לגיל 18, כך שניתן להגיש את התביעה עד שיגיע לגיל 25. בכל מקרה, חשוב לפנות לעו"ד דיני נזיקין בהקדם האפשרי כדי להבטיח שתביעתכם לא תתיישן.
באופן תיאורטי, אתם רשאים לייצג את עצמכם בתביעת נזיקין. עם זאת, זה לא מומלץ במרבית המקרים. דיני הנזיקין הם תחום משפטי מורכב, והצד השני (בדרך כלל חברת ביטוח) יהיה מיוצג על ידי עורכי דין מנוסים. עו"ד דיני נזיקין מביא לשולחן ידע משפטי נרחב, ניסיון במשא ומתן, והיכרות עם הטקטיקות של חברות הביטוח. בנוסף, מחקרים מראים שנפגעים המיוצגים על ידי עורכי דין בדרך כלל מקבלים פיצויים גבוהים יותר, גם לאחר תשלום שכר הטרחה. לכן, למרות העלות הכרוכה בשכירת עורך דין, זו בדרך כלל ההחלטה הנכונה מבחינה כלכלית.
עו"ד דיני נזיקין ממלא תפקיד חיוני בהגנה על זכויותיהם של אנשים שנפגעו מזולתם בגופם, בנפשם ו/או ברכושם. הייצוג המשפטי של עורך דין נזיקין נועד לסייע בהבטחת פיצוי הולם עבור הנזקים שנגרמו למיוצגיו. הניסיון הרב של עורכי דין לענייני נזיקין מקיף תחומים רבים, החל מתאונות דרכים ועד רשלנות רפואית, והם מלווים את לקוחותיהם לאורך כל התהליך המשפטי.
בקצרה, אם אתם סבורים שאדם או ארגון כלשהו גרם לכם נזק, אל תהססו ליצור קשר עם עו"ד אלעד דנוך – עו"ד דיני נזיקין מנוסה, לייעוץ משפטי וסיוע במימוש זכויותיכם ובקבלת הפיצוי המגיע לכם.
לפרטים ותיאום שיחת ייעוץ ראשונית – חייגו כעת.
כדאי לפנות לעו"ד דיני נזיקין בכל מקרה שבו נגרם לכם נזק גופני, נפשי, רכושי ו/או כלכלי כתוצאה מרשלנות או מעשי עוולה של אחרים. זה יכול לכלול תאונות דרכים, תאונות עבודה, רשלנות רפואית, נפילות במקומות ציבוריים ועוד. חשוב לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי לאחר האירוע, כדי להבטיח שכל הראיות נשמרות וכדי למנוע בעיות הקשורות להתיישנות התביעה. זכרו, ההתייעצות הראשונית עם רוב עורכי הדין היא בחינם, כך שאין לכם מה להפסיד.
גובה הפיצויים בתביעת נזיקין נקבע על פי מספר גורמים, ביניהם: חומרת הפגיעה והנזק שנגרם, הוצאות רפואיות, אובדן הכנסה (בהווה ובעתיד), כאב וסבל, וכן פגיעה באיכות החיים. עו"ד דיני נזיקין יעזור לכם להעריך את הנזק הכולל ולדרוש פיצוי הולם. חשוב לזכור כי כל מקרה הוא ייחודי, וגובה הפיצויים יכול להשתנות בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל תביעה. עורך הדין שלכם ישתמש בניסיון שלו כדי להעריך את שווי התביעה שלכם ולהבטיח שתקבלו את הפיצוי המירבי האפשרי.
לא בהכרח. למעשה, רבות מתביעות הנזיקין מסתיימות בפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. עו"ד דיני נזיקין ינהל משא ומתן מול הצד השני (לרוב חברת ביטוח) במטרה להגיע להסכם פשרה שיספק לכם פיצוי הוגן. עם זאת, אם לא מגיעים להסכמה או אם הפיצוי המוצע אינו מספק, עורך הדין שלכם יהיה מוכן לייצג אתכם בבית המשפט. חשוב לציין שגם אם התיק מגיע לבית המשפט, רוב התיקים מסתיימים בפשרה לפני שמגיעים לשלב ההוכחות. עורך הדין שלכם ייעץ לכם לאורך כל הדרך לגבי האפשרויות העומדות בפניכם ויעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.
בעוד שתביעות מול הביטוח הלאומי מתמקדות בזכאויות ספציפיות המוגדרות בחוק (כמו קצבת נכות או דמי פגיעה בעבודה), תביעות נזיקין הן רחבות יותר ומאפשרות לתבוע פיצוי על מגוון רחב יותר של נזקים. בנוסף, בתביעות נזיקין אתם יכולים לתבוע את הגורם האחראי לנזק (או את חברת הביטוח שלו), בזמן שתביעות מול הביטוח הלאומי הן מול המדינה. עו"ד דיני נזיקין יכול לייעץ לכם לגבי האפשרויות העומדות בפניכם ולעזור לכם למקסם את הפיצוי הכולל שתקבלו. חשוב לציין שבמקרים מסוימים, כמו תאונות עבודה, ייתכן שתוכלו לתבוע הן את הביטוח הלאומי והן להגיש תביעת נזיקין נפרדת.
רבים מאיתנו מניחים שתאונת עבודה היא רק אירוע שמתרחש בין כותלי מקום העבודה. אולם תאונות רבות מתרחשות דווקא בדרך לעבודה או בחזרה ממנה. אם נפגעתם
תאונות אופנוע הן מהאירועים המסוכנים ביותר בכבישי ישראל. רוכבי אופנוע חשופים לפגיעות קשות, ולעתים קרובות התוצאות הן הרסניות. אם נפגעתם בתאונת אופנוע, חשוב שתדעו כי
שריפה בעסק היא אירוע טראומטי שעלול לגרום לנזקים כבדים ולפגוע משמעותית בפעילות העסקית. במקרים כאלה, חשוב לדעת כיצד לפעול כדי למזער את הנזקים ולקבל את
הגשת תביעת נכות לביטוח הלאומי היא צעד משמעותי עבור אנשים המתמודדים עם מגבלות רפואיות. התהליך עשוי להיות מורכב ומאתגר, במיוחד כאשר אדם מתמודד עם קשיים
תאונות דרכים הן אירועים טראומטיים שעלולים להשפיע על חיי הנפגעים ומשפחותיהם לטווח ארוך. אם נפגעתם בתאונת דרכים, חשוב שתדעו את זכויותיכם ואת הצעדים שעליכם לנקוט
מימוש זכויות מול המוסד לביטוח לאומי עלול להיות תהליך מורכב ומאתגר, שלא לומר – מתסכל. מבוטחים רבים שמגישים תביעות ביטוח לאומי, מוצאים עצמם מתקשים בהתמודדות
בית המשפט דחה את טענת המדינה לפיה יש להטיל על מד"א את מחצית האחריות לנזקיה הקשים של חולת אסטמה
בית הדין הארצי הורה להרכב החדש לשמוע שוב את התיק, בשל מרכזיות עדותו של התובע
דוחק עצום בהופעתו של די ג'יי הוביל לשבר בכף רגלו של סטודנט ולנכות תמידית. בית המשפט קבע: חברת ההפקות התרשלה
האם תאונה טראגית במוסך בעת תיקון רכב, ששימש הן לצורכי עבודה והן לצרכים פרטיים, היא תאונת עבודה? בית הדין הארצי השיב בשלילה
עובד בנמל חיפה הועסק בשנים 2019-2001 כמכונאי עגורנים – שמונה שעות ביום ולעיתים אף 15 שעות ביום.
בשנת 2004 החל המכון הגנטי בבית החולים העמק (שבבעלות שירותי בריאות כללית) במחקר לזיהוי הגן הגורם למחלה תורשתית במשפחה מסוימת, בו השתתפו עשרות בודדות מבני המשפחה.
קביעת השכר לעתיד הוא אחת המשימות היותר-מסובכות בפסיקה בתביעות נכות: כיצד ניתן לשער מה תהיה הכנסתו של הנפגע בעוד חמש, עשר ואפילו עשרים שנים?
נסיבותיהן של המערערות ובני משפחתן קשות ומכמירות לב. האם איבדה שניים מילדיה שבחייהם הקצרים סבלו מלקויות קשות, ובתה המערערת סובלת גם היא עקב מחלתה מנכות קשה מאוד.
הביטוח הלאומי טען שהדקירה, בתוך האוטובוס בשעות העבודה, הייתה על רקע אישי – אך לא הוכיח זאת
אדם מעסיק נהג לצרכיו היום-יומיים במשך תקופה ארוכה. האם עליו לוודא שבידי האיש יש רישיון נהיגה בתוקף?
אין זה נדיר לראות מקרים בהם חברת ביטוח טוענת, שהיא משוחררת מתגמולי ביטוח במקרה ספציפי. אך פחות שכיחים הם המקרים בהם החברה מעלה טענה עקרונית המגיעה עד לבית המשפט העליון – כפי שאירע במקרה בו נעסוק בשורות הבאות.
מורה לחינוך מיוחד טענה שהעומס בעבודה גרם ליתר לחץ דם, אך בית הדין הארצי לעבודה דחה מסקנה זו